Vill du satsa inom agilityn och nå längre med din hund, både att ha en hund som är i toppform när det gäller och att hålla skadorna borta? Här är kursen för dig som tränar och tävlar aktivt med din hund i agility! Kursen vänder sig även till dig som jobbar yrkesverksamt inom rehab och friskvård och vill bli bättre på att kunna erbjuda grenspecifik agilityfysträning till dina kunder. Vi vill med den här kursen ge dig fler alternativa sätt att jobba med hund i pool än att hunden bara själv simmar längder och cirklar. Med riktade stabilitets- och fysövningar både i pool och på land får du lära dig hur du hjälper agilityhunden till förbättrad styrka och uthållighet så att den blir i toppform inför kommande säsong. Under kursen kommer vi även att titta mer på hur du kan mäta puls, laktat och glukos för att få faktiska värden på om fysträningen verkligen bygger upp hunden så att den är i tillräckligt god form för det som krävs på agilitybanan.

Den här kursen är ett samarbete mellan Roslagens hundrehab & friskvård och Sport Dog Academy. Under söndagen har vi med oss Britta Agardh, från Agardhs Hunsport, som kommer att gå igenom olika sätt att mäta fysisk förbättring. Utöver kursen kan du även boka pulsmätning på agilitybanan för din agilityhund med Britta Agardh.

Under den här tvådagarskursen varvas teori och praktik. Du kommer att få lära dig mer om:

 • Vad det är som bygger upp god support och kroppskontroll hos hunden
 • Vad man ser hos hundar med nedsatt support och kroppskontroll
 • Vilka hundens grundrörelser är och vilka rörelser som är mer avancerade tilläggsrörelser
 • Rörelse- och stabilitetsanalys på land 
 • Hur du utifrån analyserna på land och i poolen kan sätta upp en plan för att stärka just den här agilityhunden med hydroterapi
 • Olika former av hydroterapi som:
  • Cardio med intervaller och långdistans
  • Styrketräning med vikt- och dragbelastning, balansträning och vattenhinder
  • Mjukgörande rörelser med PROM och att hunden simmar i olika mönster
  • Få hunden att själv vilja göra rörelserna genom att bygga banor och använda nostargets
  • Grenspecifika övningar i poolen för att förbättra rörelser, styrka, snabbhet och uthållighet specifikt inriktade på just agilityhundens behov
 • Finns det metoder att få faktiska mätvärden på om hydroterapin bygger upp hunden fysiskt?

Målgrupp: Kursen riktar sig till dig som tränar och tävlar aktivt med din hund i agility. Kursen lämpar sig även för dig som jobbar med hundrehab och/eller friskvård av hund och är utbildad hundfysioterapeut, canineopat, kiropraktor, fysioterapeut, naprapat, hundmassör eller PT på hund.

Lärare: 

Kostnad: 3900 kr ex moms (4875 kr inkl moms). I priset ingår kurskompendium samt fika på förmiddag och eftermiddag, meddela gärna allergier/intoleranser i förväg. Lunch medtages själv, micro finns i lokalen.

Datum : Lör-sön 16-17/3 2023, kl 9.00-16.00 båda dagarna.

Anmälan: maila till oss på [email protected] för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn och dina faktureringsuppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Sport Dog Academy och Roslagens hundrehab & friskvård förbehåller sig rätten att ställa in denna kurs om för få deltagare anmält sig till kursen.

Var: Kursen hålls i Roslagens hundrehab & friskvårds fina lokaler strax norr om Norrtälje. Adressen är: Viksholmsvägen 26  Norrtälje (Söderbykarl) . 

Hitta till kursen med Google Maps: https://www.google.com/maps/place/Viksholmsv%C3%A4gen+26,+761+74+Norrt%C3%A4lje/@59.8808908,18.7102222,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x465ff942fdaddcf9:0xdaed9322a89e1e3f!8m2!3d59.8808881!4d18.7127971!16s%2Fg%2F11c4zssk9q?entry=ttu

Author