Varför får många hundar någon gång under sina liv besvär med ryggsmärta och överbelastningsrelaterade skador i ryggen? Finns det något du som hundägare kan göra i förebyggande syfte för att stärka hundens rygg så att den kan få vara härligt aktiv högt upp i åren?

Under den här föreläsningskvällen kommer Eva att prata om hundens rygg, vilka muskler det är som skapar en stark rygg, hur en hund med grundläggande stabilitetsträning både kan förbättra sina rörelser, sin uthållighet och vara bättre rustad mot uppkomsten av skador. Du får konkreta tips om vad du ska tänka på i hundens vardag och träning samt hur du kan jobba med uppbyggande fysträning för att minska risken för att din hund ska få besvär med ryggsmärta och överbelastningsskador.  Du får även råd om hur du kan hjälpa din hund att må och röra sig bättre om den redan har konstaterade besvär med exv artros, spondylos, L7-S1-syndrom, diskbråck.

Föreläsaren Eva Solstrand, leg. kiropraktor och IVCA-cert. hundkiropraktor arbetar sedan många år tillbaka med att hjälpa hundar med smärta och rörelsestörningar i leder och muskler tillbaka till ett liv med bättre mående och ökad rörelseglädje.

Varmt välkomna!

När: På grund av coronasmittläget som råder just nu finns inget inbokat datum för nästa föreläsningstillfälle. 

Author