Föreläsningskväll om hundkiropraktik samt kurs i ledpalpation för legitimerade yrkesgrupper 22-23 november

Är du leg. kiropraktor, leg. naprapat, leg. fysioterapeut eller leg. veterinär? Välkommen på en kvällsföreläsning fredagen den 22 november kl 18.00-20.00 med kiropraktor Eva Solstrand där hon beskriver hur hon jobbar med hundkiropraktik kombinerat med DNS-inspirerad hundrehabilitering!

Dagen efter, lördagen den 23 november, inbjuds samma yrkesgrupper till en kurs i ledpalpation på hund. Läs mer på vår hemsida under fliken Utbildningar/Föreläsningar och kurser.

Fler välutbildade manuella terapeuter behövs som kan hjälpa hundarna i Sverige att må och röra sig bättre. Idag är vi endast ett fåtal som jobbar med hundkiropraktik och i stora delar av Sverige finns inte en enda hundkiropraktor att tillgå, trots att det i vårt land finns nästan 900 000 hundar. Alltför många hundar går med behandlingsbara rörelsestörningar under så lång tid att operation till slut är enda alternativet. Väldigt många hundar sätts på NSAID under lång tid eftersom bra konservativa behandlingsmetoder inte övervägs av vårdgivaren eller att hundägaren är omedveten om att alternativ till läkemedel finns.

Hundar är en fantastisk patientgrupp att arbeta med. De svarar ofta snabbt på manuella behandlingstekniker och får bestående förbättring av sin funktionsförmåga med kombinationen kiropraktik och rehab. Hundar är här och nu, känner de att din behandling gör dem gott så får du ofta direkt ett tydligt svar tillbaka. Svårt att inte trivas på jobbet med sådana patienter, tycker åtminstone vi.

Är du intresserad av att få en inblick i hur en hundkiropraktor jobbar? Här kommer en kvällsföreläsning på temat “Hundkiropraktik och DNS-inspirerad hundrehabilitering” och en heldagskurs i introduktion i ledpalpation på hund.

Kvällsföreläsning fredagen den 22 november: Hundkiropraktik och DNS-inspirerad hundrehabilitering

Föreläsaren Eva Solstrand, leg. kiropraktor som har vidareutbildat sig till hundkiropraktor i Tyskland vid the International Academy of Veterinary Chiropractic samt även gått flera utbildningar i Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS) vid universitetssjukhuset i Prag, berättar om hur hon sedan många år tillbaka kombinerar hundkiropraktik och DNS-inriktad rehab för att hjälpa olika typer av hundpatienter tillbaka till bättre mående och ökad rörelseglädje.

Målgrupp: föreläsningen vänder sig till: leg. kiropraktorer, leg. naprapater, leg. fysioterapeuter och leg. veterinärer.

När: fredagen den 22 november, kl 18.00-20.00

Var: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, 13840 Älta (Stockholm)

Kostnad: Kostnadsfri föreläsning. Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt namn, yrkestitel och telnr till [email protected]. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Heldagskurs lördagen den 23 november:

Introduktion i ledpalpation hund

Den här kursen syftar till att ge dig en första inblick i det omfattande ämnet ledpalpation på hund. Senare kommer vi även att anordna fortsättningskurser där vi du får lära dig mer detaljer om ledpalpation av delarna nacke-framben, rygg och bäcken-bakben. Slutligen planerar vi att hålla en kurs där vi åter tittar på hela individen, dvs går från strukturtänk till ett holistiskt synsätt där vi väger ihop de palpatoriska fynden och försöker skilja på vad som är orsak och vad som är kompensation.

Målgrupp: Föreläsningen vänder sig till: leg. kiropraktorer, leg. naprapater, leg. fysioterapeuter med OMT3 och leg. veterinärer.

När: lördagen den 23 november, kl 9.00-17.00.

Var: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, 13840 Älta (Stockholm).

Kostnad: 2900 kr ex moms (3625kr ink moms). 

Antal delatagare: max 10 deltagare, först till kvarn gäller.

Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt namn, yrkestitel och telnr till [email protected]

Vi bjuder på fika på förmiddagen och eftermiddagen. Välkomna!

Schema:
9.00-12.00 Teoretisk föreläsning om hundens lederKunskap om hur olika leder normalt ska röra sig och att vara skicklig palpatoriskt är nyckelfaktorer för att kunna hitta orsaken till en hunds besvär från rörelseapparaten. Den här kursen ger dig en översiktlig grundkunskap om hur hundens olika leder anatomiskt kan röra sig, individuella avvikelser som ändå är normal ROM beroende på ras, ålder, skadebakgrund etc. Lära dig att palpatoriskt kunna känna ledrörelseinskränkningar. Du får lära dig om vilka rörelser och rörelseplan som finns i de olika segmenten i hundens kropp; nacke, rygg, bäcken, svans och extremiteter.Slutligen får du lära dig olika palpationsgrepp anpassat till vilket segment du vill palpera och även vilket grepp som passar bäst beroende på hundindivid; stor/liten hund, gammal/ung hund, friskvårdspatient/rehabpatient etc.
13.00-17.00 Lärarledd praktisk träning i palpationsteknik på inbjudna hundar som har sina ägare med sig.

Author

Similar Posts