Företagets tre grundstenar är friskvård, rehabilitering och utbildning.

Till oss är du välkommen om du vill ha en friskvårdsbesiktning av din hund eller om du som hundägare som vill få hjälp med att lägga upp en fysplan för att din hund ska fortsätta att må och röra sig bra.

Om din hund har skadat sig eller om den uppvisar rörelsestörning kan vi ta fram en rehabplan och hjälpa dig med individuell rehabiliteringsträning så att din hund så snart som möjligt ska komma tillbaka i form.

Med gedigna utbildningar och lång erfarenhet av behandling, friskvård och rehab vill vi vara sporthundsekipagens förstahandsalternativ avseende att hela hundteamet ska kunna prestera på topp när det gäller. För att kunna och våga köra fullt ut krävs en väl grundad plan för den fysiska uppbyggnaden och hur ni som team kan jobba för säkra rörelser och skademinimering.

Kroppen och rörelseapparaten är komplex. Vår egen nyfikenhet efter att lära oss mer gör att vi själva hela tiden vidareutbildar oss. En viktig del i vår verksamhet är därför även att kunna erbjuda både yrkesverksamma inom hundrehabilitering och hundägare intressanta utbildningar för fördjupad kunskap om hur du håller hunden i bästa tänkbara form. Oavsett hur mycket du redan kan om anatomi, fysiologi, patologi, skadeprevention, formtoppning av sporthunden, nervsystemets inverkan på våra rörelser samt betydelsen av god kroppskontroll och dynamisk stabilitet så är vår övertygelse att du både kommer att ha nytta och glädje av att lära dig mer inom dessa områden.

Vi är alla olika och därför passar inte samma fys- och rehabövningar alla individer. Gå en utbildning hos oss och lär dig mer om vilka fysövningar som kommer att vara uppbyggande för just din hund!

Samtliga utbildningar, kurser och föredrag som hålls av erfarna och kunniga föreläsare inom många olika spännande områden gällande hundhälsa, fysträning och rehab.

Author