Jobbar du med rehab och friskvård av hund? Här kommer kursen du inte vill missa, Hydroterapi i WTM! 

Kursen vänder sig till dig som redan har erfarenhet av att jobba med WTM såväl som till dig som jobbar med hundrehab men ännu inte inkluderat WTM i ditt arbete med hundar. Vattnets avlastande egenskaper är suveränt både för att hjälpa hundar att bygga upp sig fysiskt efter skada och operation samt för att de äldre hundarna ska kunna bevara rörlighet och rörelseglädje långt upp i åren. I friskvårdssyfte är hydroterapi i WTM ett fantastiskt sätt att hjälpa den arbetande hunden till förbättrad styrka och uthållighet så att den blir i toppform inför kommande säsong av arbete eller hundsport oavsett vilken gren hunden tränar och tävlar i. Den här kursen är ett samarbete mellan Aktiv Hundfys och Sport Dog Academy. Vi vill med kursen ge dig fler alternativa sätt att jobba med hund i WTM än att hunden bara går och springer. Hydroterapi för oss innebär att du som terapeut är väldigt delaktig i att hjälpa hunden att förbättra sin rörlighet och att optimera sin rörelse, support och uthållighet.

Under den här tvådagarskursen varvas teori och praktik. Vi kommer att djupdyka i frågor som:

 • Vad är det som bygger upp god support och kroppskontroll hos hunden?
 • Vad ser man hos hundar med nedsatt support och kroppskontroll?
 • Vilka hundens grundrörelser är och vilka rörelser som är mer avancerade tilläggsrörelser?
 • Vad kan vi se i rörelse- och stabilitetsanalys på land?
 • Hur man introducerar vattentrasken för en hund så att den känner trygghet och lugn att vara i vattnet?
 • Rörelse- och stabilitetsanalys i WTM, ser du svagheter i rörelser och support och samstämmer dessa fynd med vad du såg i analysen på land?
 • Hur påverkas hundens rörelser av vattennivån och bandets hastighet?
 • Finns det alternativa sätt att jobba med hund i WTM än att hunden bara går och springer i vattnet?
 • Vad bör ingå i rehabiliteringen med WTM för hundar med olika ortopediska diagnoser?
 • Hur kan du utifrån anamnes samt analyserna på land och i WTM sätta upp en plan för att stärka just den här hunden med hydroterapi i WTM? 
 • Mål och syfte med rehabiliteringen
 • Vilka signaler på trötthet, och att det är dags att avsluta träningen, bör du vara uppmärksam på?

Målgrupp: Kursen riktar sig till dig som jobbar med hundrehab och/eller friskvård av hund och är utbildad hundfysioterapeut, canineopat, kiropraktor, fysioterapeut, naprapat, hundmassör eller PT på hund. Det är en fördel, men inte ett krav, om du redan har erfarenhet av att jobba med rehab och friskvård av hundar i WTM. Vi kommer inte att gå igenom grundläggande skötsel av WTM under kursen.

Lärare: 

Kostnad: 3900 kr ex moms (4875 kr inkl moms). I priset ingår kurskompendium samt fika på förmiddag och eftermiddag, meddela gärna allergier/intoleranser i förväg. Lunch medtages själv eller kan köpas i caféet vid Stockholms Hundsportcentrum.

Datum : Lör-sön 20-21/4 2024, kl 9.00-16.00 båda dagarna.

Anmälan: maila till oss på [email protected] för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn och dina faktureringsuppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Sport Dog Academy och Aktiv Hundfys förbehåller sig rätten att ställa in denna kurs om för få deltagare anmält sig till kursen.

Var: Kursen hålls i Aktiv Hundfys fina lokaler vid Stockholms Hundsportcentrum i Upplands Väsby, Stockholm. Adress: Runsavägen 10, Upplands Väsby. 

Hitta till kursen med Google Maps: https://www.google.com/maps/place/Aktiv+Hundfys/@59.515529,17.8684373,15z/data=!4m6!3m5!1s0x465fa2930e01c55d:0xc55b5f05cd43464!8m2!3d59.515529!4d17.8684373!16s%2Fg%2F11d_vq1hqs?entry=ttu

Author