Tejpa för ökad knäsupport

Här är kursen för dig som vill hjälpa hundar att komma tillrätta med lokala besvär från rörelseapparaten och samtidigt förbättra hundens totalfunktion. Kinesiologitejpen lyfter päls och hud och påverkar därmed fascian och hundens övriga kropp. Olika tejpningstekniker har olika påverkan, de kan exv:

 • Hjälpa kroppen att minska svullnader
 • Verka smärtlindrande
 • Skapa förbättrad proprioception, kroppsmedvetenhet och ledsupport utan att begränsa hundens rörlighet
 • Med ökad kroppsmedvetenhet och support minskar även skaderisken
 • Skapa mer töjbarhet och flexibilitet av ärrvävnad

Under den här tvådagarskursen varvas teori och praktik. Du kommer att få lära dig mer om:

 • Sambandet mellan nervsystemet, fascian och övriga delar av rörelseapparaten
 • Grundläggande om vad fascia och fascialinjer är
 • Hur vi med kinesiologitejp kan påverka fascialinjer och rörelselänkar 
 • Indikationer och kontraindikationer, när kan vi använda tejpning och när ska vi inte tejpa?
 • Olika typer av kinesiologitejp
 • Praktiskt lära dig klippa till och applicera olika tejpningstekniker på hundar

Vi vill gärna att du tar med din egen hund att träna olika tejpningstekniker på under kursen. Kursdeltagarna jobbar i mindre grupper under handledning med att lära sig applicera och ta bort tejpen på ett lugnt och säkert vis. All tejpning anpassas till de hundar vi har med på kursen och sker på hundens villkor.

Målgrupp: Kursen riktar sig till dig som jobbar med hundrehab och/eller friskvård av hund och är utbildad hundfysioterapeut, canineopat, kiropraktor, fysioterapeut, naprapat, hundmassör eller PT på hund. Kursen vänder sig även till dig som tränar och tävlar aktivt med din hund.

Lärare: Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör.

Kostnad: 3200 kr ex moms (4000 kr inkl moms). Kurskompendium ingår i kursen samt att vi även under kursdagarna tillhandahåller med kinesiologitejp. Fika på fm och em ingår i kursen. Lunch medtages, micro finns i lokalen.

Datum : lör 22/4 2023 och sön 23/4 2023, kl 9.00-16.00 båda dagarna.

Anmälan: maila till oss på [email protected] för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn och dina faktureringsuppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Sport Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in denna kurs om för få deltagare anmält sig till kursen.

Var: Kursen hålls i AW Hundläras lokaler som ligger i Kummelbergets industriområde nära Orminge centrum i Saltsjö Boo, Nacka. Adressen är: Montörvägen 3, Saltsjö Boo. Hitta till lokalen med Google Maps.

Kostnadsfri parkering finns på gatan strax utanför kurslokalen. Åker du kommunalt till kursen så är den närmaste busshållplatsen Skarpövägen (Nacka). Från den hållplatsen är det 15 min promenad till kurslokalen på Montörvägen 3. Sök på tider i SL-appen eller på sl.se.

För er som inte bor i Stockholm och behöver boka övernattning så finns det ett stort utbud av hotell, motell, B&B och vandrarhem inom rimligt avstånd. Närmaste större ort är Nacka men även områden som Hammarby sjöstad, Globen och Gustavsberg har lätt och snabb access till kurslokalen, speciellt om du kommer med bil.

Välkomna!