På-plats-utbildning

Kunskap om hur olika leder normalt ska röra sig och att vara skicklig palpatoriskt är nyckelfaktorer för att kunna hitta orsaken till en hunds besvär från rörelseapparaten.

Under den här endagskursen får du på en detaljerad nivå lära dig mer om:
 • Hundens rygganatomi
 • Vilka segment som bygger upp hundens columna
 • Vad som är specifikt för de olika segmentens ROM (dvs ledplanen och de möjliga rörelseriktningarna)
 • Individuella avvikelser som ändå är normal ROM beroende på ras, ålder etc. 
 • Hur stabilitet skapas i hundens rygg
 • Vilka strukturer främjar samt begränsar ryggens rörlighet
 • CNS kommunikation med ryggsegmenten
 • Praktisk palpationsträning av hundens rygg under handledning
 • Bedömning av palpationsfyndets roll avseende hundens totala funktion
 • Vikten av att palpera en hund på ett lugnt och säkert sätt på hundens villkor
 • Det är leder och mjukdelar vi ska palpera, inte emotioner!

Förmiddagen ägnas åt teori och samtal kring ovanstående punkter. 

Under eftermiddagen är det praktisk palpationsträning som står i fokus. Du får lära dig olika palpationsgrepp anpassat till vilket segment du vill palpera och även vilket grepp som passar bäst beroende på hundindivid; stor/liten hund, gammal/ung hund, friskvårdspatient/rehabpatient etc. Flera hundar kommer att vara med (tillsammans med sina ägare) och kursdeltagarna jobbar i mindre grupper under handledning med att lära sig palpera de olika segmenten i hundens rygg på ett säkert och lugnt vis. All träning anpassas till de hundar vi har med på kursen och palpationen sker på hundens villkor.

Målgrupp: Kursen vänder sig till redan yrkesverksamma inom hundrehabilitering såväl som till personer som är intresserade av att börja jobba med hundrehabilitering exv: leg. kiropraktorer, leg. naprapater, leg. fysioterapeuter, leg. veterinärer, leg. djursjukskötare, hundfysioterapeuter och canineopater.

Lärare: Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör.

Kostnad: 2900 kr ex moms (3625 kr inkl moms). Kurskompendium ingår i kursen. Fika på fm och em ingår i kursen. Lunch medtages, micro finns i lokalen.

Kursen hålls följande datum under ht-21: 

-lördagen den 28 augusti, kl 9.00-16.00.

-lördagen den 13 november, kl 9.00-16.00

Anmälan: maila till oss på info@sportdogacademy.se för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn, vilket av kursdatumen du är intresserad av att gå kursen och ditt företags uppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Var: Kursen hålls i AW Hundläras lokaler som ligger i Kummelbergets industriområde nära Orminge centrum i Saltsjö Boo, Nacka. Adressen är: Montörvägen 3, Saltsjö Boo. Hitta till lokalen med Google Maps.

Parkering finns på gården utanför kurslokalen, parkera från i jämnhöjd med ingången till kurslokalen och mot grinden. Åker du kommunalt till kursen så är den närmaste busshållplatsen Skarpövägen (Nacka). Från den hållplatsen är det 15 min promenad till kurslokalen på Montörvägen 3. Sök på tider i SL-appen eller på sl.se.

För er som inte bor i Stockholm och behöver boka övernattning så finns det ett stort utbud av hotell, motell, B&B och vandrarhem inom rimligt avstånd. Närmaste större ort är Nacka men även områden som Hammarby sjöstad, Globen och Gustavsberg har lätt och snabb access till kurslokalen, speciellt om du kommer med bil.

Välkomna!