På-plats-utbildning

Tävlar du aktivt med din hund och vill lära dig att känna igenom din hunds leder, muskler och övriga mjukdelar för att bättre veta vilken form din hund är i? Jobbar du som hundtränare, hundmassör, PT på hund eller liknande och i ditt jobb möter många olika hundar och du vill kunna avgöra om du ska råda ägarna att söka hos veterinär, kiropraktor eller hundfysioterapeut för att du ser att hundarna inte rör sig bra och verkar ha besvär från rörelseapparaten. Då är det här kursen för dig!

Under den här heldagskursen får du en god översikt av:
  • Hur stabilitet skapas i hundens rygg- och benleder?
  • Överbelastningsbesvär
  • Hur lederna, musklerna och övriga mjukdelar normalt ska kännas på en hund.
  • Individuella avvikelser som ändå är normala beroende på ras, ålder etc.
  • Fynd som bör undersökas av veterinär eller annan terapeut
  • Fynd som indikerar att hunden inte är i form att träna och tävla som den gör just nu 
  • Praktisk palpationsträning av hundens rygg, fram- och bakben under handledning
  • Bedömning av palpationsfyndets roll sett till hundens totala funktion
  • Vikten av att känna igenom en hund på ett lugnt och säkert sätt på hundens villkor
  • Det är leder och mjukdelar vi ska palpera, inte emotioner!

Under denna kurs varvar vi teori med praktisk palpationsträning. Du får lära dig hur du ska känna igenom en hund för att få en översiktlig bild av hundens status. Vi går även igenom skillnader i vad vi kan förväntas hitta beroende på hundindivid; stor/liten hund, gammal/ung hund, frisk/hund som haft skador etc. Vi vill gärna att du tar med din egen hund att träna palpation på under kursen. Vi kommer även att ha med inbjudna kurshundar tillsammans med sina ägare. Kursdeltagarna jobbar i mindre grupper under handledning med att lära sig palpera på ett lugnt och säkert vis. All träning anpassas till de hundar vi har med på kursen och palpationen sker på hundens villkor.

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som tränar och tävlar aktivt med din hund och vill kunna känna igenom din hund för att bedöma status. Kursen riktar sig även till dig som är hundinstruktör, hundmassör, PT på hund och motsvarande yrkesgrupper.

Lärare: Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör.

Kostnad: 2000 kr ex moms (2500 kr inkl moms). Kurskompendium ingår i kursen. Fika på fm och em ingår i kursen. Lunch medtages, micro finns i lokalen.

Datum : Datum för nästa kurs ännu ej bestämt. Är du intresserad av att gå kursen, skicka intresseanmälan till: [email protected] .

Anmälan: maila till oss på [email protected] för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn och dina faktureringsuppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Sport Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in denna kurs om för få deltagare anmält sig till kursen.

Var: OBS, ny kurslokal from hösten 2023! Kursen hålls i Västerhaninge Hundhall. Adressen är: Åbyplan 1, Västerhaninge. Hitta till lokalen med Google Maps.

Parkering finns utanför kurslokalen. Åker du kommunalt till kursen så är det bara några minuters promenad från Västerhaninge pendeltågsstation till kurslokalen. Sök på tider i SL-appen eller på sl.se.

För er som inte bor i Stockholm och behöver boka övernattning så finns det ett stort utbud av hotell, motell, B&B och vandrarhem inom rimligt avstånd. Närmaste större ort är Haninge C men även områden utefter Nynäsvägen har lätt och snabb access till kurslokalen, speciellt om du kommer med bil.

Välkomna!

Author