Marie Söderström, Sport Dog Academy, Stockholm, Älta

Marie jobbar nu som konsult på Sport Dog Academy och under hösten 2019 är Marie här följande dagar: 12/8, 2/9, 23/9, 14/10, 4/11, 25/11 och 16/12. Ett besök kostar 900kr. Om du vill boka tid för undersökning, behandling eller upplägg av fys- och rehabplan för din hund någon av de dagar Marie är hos oss så mailar du till info@sportdogacademy.se

Marie är i grunden legitimerad djursjukskötare och har sedan vidareutbildat sig till certifierad fysioterapeut smådjur och certifierad hundfysioterapeut. Utöver detta är Marie även utbildad EHFA Licensierad personlig tränare PT, idrottsmassör samt att hon är licensierad mental tränare.

Marie tycker att det är väldigt inspirerande och spännande att få arbeta med både rehabilitering, förebyggande friskvård och träningsplanering. Hon vill gärna vara delaktig i arbetsprocessen med att få den aktiva sporthunden i form igen för att kunna återgå till träning och tävling efter skada.  För Marie är det viktigt att förmedla betydelsen av  förebyggande hållbarhet och att hundarna kan får en sund livskvalitet. Hon ser det som en stor förmån att få arbeta med både hunden och dess ägare.

Marie är en aktiv person som tycker om att både hålla sig själv och sina hundar i god fysisk form. Hon tävlar i elitspår och sök med sin jack russel terrier Zick Zack och sin malinois Grappa. Hon har även tävlat i spår och lydnad på elitnivå med de tidigare hundar hon haft.

Marie har en bakgrund som elitidrottare inom långdistanslöpning och har tidigare varit med i landslaget under flera år. Bland resultaten kan nämnas tre vinster i Stockholm marathon, 30 individuella SM-medaljer varav 20 guld, 7:a i EM München (marathon), 3 starter i marathon vid Friidrotts-VM, flera Finnkamper, VM halvmarathon och EM i terränglöpning.

Marie är sedan många år tillbaka en flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare inom områden som hundrehabilitering, fysträning för hund, träningsfysiologi och mentalträning.

Marie har, tillsammans med medförfattare, skrivit tre böcker: Hundmassage & Stretching, Fysträning för hund och Rehabilitering för hund.

Läs mer om Marie och hennes företag Dynamic Rehab & Sport på: www.dynamicrehab.se