STARK-MED-HUND, välkommen till fyskursen för både hund och hundägare!

Välkomna till fyskursen STARK-MED-HUND

Ofta får vi på Sport Dog Academy höra följande från hundägarna: ”Jag skulle också behöva komma igång med min träning, men när ska jag hinna det? Hunden måste ju få gå före.”

Vi tycker att det är fantastiskt att det finns så många hundägare som månar om sina hundars fysiska välmående, men vi tänker också att det borde gå att kombinera detta så att både hund och hundägare kan träna och bli starka tillsammans. Därför startar vi nu vårt unika träningskoncept STARK-MED-HUND som är en fysträningskurs där du får lära dig enkla och effektiva fysövningar för både dig själv och för din hund, övningar som ni lätt kan hinna med under de dagliga hundpromenaderna. Träningen består av dynamisk träning med syftet att förbättra din och din hunds styrka, kondition och kroppskontroll. Vi kommer att träna i grupp tillsammans med instruktör och med de andra hundekipagen. Genomgång och träning sker både inomhus i vår rehabsal och utomhus i den fina skogen utanför vårt center.

Okej, men hur är fyskursen upplag då? Jo, kursen är uppdelad i två delar – en för dig som ägare och en för din hund – vartannat kurstillfälle tränar hundägaren och vartannat kurstillfälle tränas övningar för hunden. Det är två-tre veckor mellan varje kurstillfälle och vår tanke med detta är att både du och din hund ska ha gott om tid att träna på övningarna mellan kurstillfällena. Alla deltagare kommer även att bjudas in till en sluten facebookgrupp där ni erbjuds vidare coachning mellan kurstillfällena.

Hundägarpassen kommer att ledas av Caroline Schager, som är en mycket omtyckt och duktig PT och hon är även en aktiv hundägare som under många år satsat på lydnadsträning med sina hundar. Caroline kommer att visa och guida er hundägare genom övningar som ni lätt kan göra på hundpromenaderna. Läs mer om Caroline på hennes Facebook-sida: Schager kost & träning.  De kurstillfällen där du som hundägare står i fokus är följande: lör 2/2, lör 16/3, lör 27/4 och lör 1/6

Men min hund då? Vad ska den träna? Under tre pass med fokus på funktionell, dynamisk styrka går vi igenom bra och enkla träningsövningar för din hund. Instruktörerna är Eva Solstrand och Elin Christiansson vid dessa kurstillfällen, som äger rum: lör 16/2, lör 6/4 och lör 11/5.

Inga förkunskaper krävs. Vi börjar där du och din hund befinner er idag och samtliga övningar kan anpassas efter er form just nu.

Kursdatum: 2/2, 16/2, 16/3, 6/4, 27/4, 11/5 och 1/6

Tid: lördagar mellan kl 10.00-11.00.

Plats: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, Älta. Vår lokal ligger på bottenvåningen i samma hus som Älta hundhall.

Kostnad:  Deltagare med hund 1900 kr. Betala kursen med swish senast den 25 januari 2019.  Vårt swishnummer är: 1231961622. Märk betalningen med ”Stark-med-hund vt-19”.

Anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg.

Medtag: hund, sele, gott hundgodis, vattenskål, papper och penna, vattenflaska och joggingskor.

Behöver du komma i kontakt med oss om du har frågor om kursen så går det bra att maila oss på [email protected] eller skicka ett sms till 0702248972.

 

Det är nu det börjar! Tillsammans med våra härliga hundar ska vi nu träna för ökad glädje och vardagsstyrka. Hoppas att du och din hund vill hänga med oss på denna spännande fysresa under våren!

Välkomna!

Author

Similar Posts