Välkommen till Sport Dog Academys utbildningssida

Vi på Sport Dog Academy erbjuder utbildningar för hundägare, sporthundsekipage och yrkesverksamma inom friskvård och rehabilitering. På den här sidan kan du ta del av utbildningarna när och var du vill genom våra digitala kurser och föreläsningar. Vi erbjuder även kurser och föreläsningar på plats i Stockholm.

Utbildningar för yrkesverksamma inom hundrehabilitering

Kroppen och rörelseapparaten är komplex. En viktig del i vår verksamhet är att kunna erbjuda yrkesverksamma inom hundrehabilitering utbildningar med fördjupad kunskap inom anatomi, fysiologi, skadeprevention, nervsystemets inverkan på våra rörelser samt betydelsen av god kroppskontroll och dynamisk stabilitet. Oavsett vilka förkunskaper du redan har, så är vår övertygelse att du både kommer att ha nytta och glädje av att lära dig mer inom dessa områden.

Samtliga utbildningar hålls av erfarna och kunniga föreläsare inom respektive specialitet. Utöver våra egna kunniga föreläsare samarbetar vi med erfarna veterinärer med olika inriktningar.

Utbildningar för sporthundsekipaget

Tränar och tävlar du aktivt med din hund? Skulle du vilja nå längre inom din sport och samtidigt se till att din hund är i bästa fysiska form så att den kan träna och tävla skadefritt under många år? Våra föreläsare och kursledare hjälper dig och din hund att kunna optimera er fysiska funktion, så att ni som team är i bäst form när det gäller. Våra utbildningar för sportshundsekipaget handlar om hur du kan förbättra din hunds kroppskontroll och minska skaderisken.

Utbildningar för hundägaren

En hund som är i god fysisk form klarar av att leva ett aktivt hundliv tillsammans med dig högt upp i åren. Våra utbildningar för hundägare riktar in sig på hur du på hemmaplan med enkla medel kan bygga upp och bibehålla din hunds fysik.

Author