På-plats-utbildning: Palpera mera

Här är palpationskursen som kommer att hjälpa dig att bli säkrare i dina undersökningar så att du bättre kan bedöma status på lederna och mjukdelarna i hundens rygg samt fram- och bakben!

Vi har lyssnat på våra tidigare elevers önskemål och slagit ihop de två kurserna Palpation av hundens rygg samt Palpation av hundens fram- och bakben till en ny kurs på tre dagar som ger dig utökad tid för praktisk palpationsträning. Du kan förstås även välja att gå enbart en av dagarna, fredagen den 11/3 Palpation av hundens rygg eller lördagen den 12/3 Palpation av hundens framben.

Under den här tredagarskursen får du på en detaljerad nivå lära dig mer om :
 • Led- och mjukdelsanatomi i hundens rygg samt fram- och bakben
 • Vilka rörelseriktningar är anatomiskt möjliga beroende på typ av led
 • Individuella avvikelser som ändå är normal ROM beroende på ras, ålder etc. 
 • CNS kommunikation med ryggsegmenten samt fram- och bakbenssegmenten
 • Vilka muskler är möjliga att palpera i hundens rygg, fram- och bakben
 • Palpation för att uppskatta om leden är stabil, instabil, stel, normalrörlig, överrörlig, breddökad, svullen, värmeökad etc.
 • Palpation av viktiga, och ibland överbelastade, muskler, senor och ligament
 • Palpation av patellan och andra sesamoidben
 • Palpation av tassar, trampdynor och klor
 • Bedömning av palpationsfyndets roll avseende hundens totala funktion
 • Vikten av att palpera en hund på ett lugnt och säkert sätt på hundens villkor. Det är leder och mjukdelar vi ska palpera, inte emotioner!

Teori varvas med praktisk palpationsträning under kursen. Du får lära dig hur du på ett lugnt och säkert vis palperar de olika strukturerna i hundens rörelseapparat anpassat till hundindividen. Kursdeltagarna jobbar i mindre grupper under handledning. Vi ser gärna att du har med din egen hund att träna palpation på under kursen. Vi kommer även att ha kurshundar tillsammans med sina ägare med under kursen. All träning anpassas till de hundar vi har med på kursen och palpationen sker på hundens villkor.

Målgrupp: Kursen vänder sig till redan yrkesverksamma inom hundrehabilitering såväl som till personer som är intresserade av att börja jobba med hundrehabilitering exv: hundfysioterapeuter, canineopater, djursjukskötare, veterinärer, kiropraktorer, fysioterapeuter och naprapater.

Lärare: Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör.

Kostnad: För alla tre dagarna: 4900 kr ex moms (6125 kr inkl moms). För en dag är kostnaden 2900 kr ex moms (3625 kr ink moms). Kurskompendium ingår i kursen. Fika på fm och em ingår i kursen. Lunch medtages, micro finns i lokalen.

När: Fre-sön 11-13/3, kl 9.00-16.00 alla tre dagarna. Vill du bara gå en av dagarna så håller vi delkursen Palpation av hundens rygg fre 11/3 kl 9.00-16.00 samt att delkursen Palpation av hundens fram- och bakben hålls lör 12/3 kl 9.00-16.00.

Anmälan: maila till oss på info@sportdogacademy.se för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn och ditt företags uppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. OBS, ange i anmälan om du vill gå tredagarskursen eller enbart en endagskurs.

Var: Kursen hålls i AW Hundläras lokaler som ligger i Kummelbergets industriområde nära Orminge centrum i Saltsjö Boo, Nacka. Adressen är: Montörvägen 3, Saltsjö Boo. Hitta till lokalen med Google Maps.

Endagarskurs

Parkering finns på gården utanför kurslokalen, parkera från i jämnhöjd med ingången till kurslokalen och mot grinden. Åker du kommunalt till kursen så är den närmaste busshållplatsen Skarpövägen (Nacka). Från den hållplatsen är det 15 min promenad till kurslokalen på Montörvägen 3. Sök på tider i SL-appen eller på sl.se.

För er som inte bor i Stockholm och behöver boka övernattning så finns det ett stort utbud av hotell, motell, B&B och vandrarhem inom rimligt avstånd. Närmaste större ort är Nacka men även områden som Hammarby sjöstad, Globen och Gustavsberg har lätt och snabb access till kurslokalen, speciellt om du kommer med bil.

Välkomna!