På-plats-utbildning

Här är palpationskursen som kommer att hjälpa dig att bli säkrare i dina undersökningar så att du bättre ska kunna bedöma status på lederna och mjukdelarna i hundens fram- och bakben.

Under den här endagskursen får du på en detaljerad nivå lära dig mer om :
 • Led- och mjukdelsanatomi i hundens fram- och bakben
 • Vilka rörelseriktningar är anatomiskt möjliga beroende på typ av led
 • Individuella avvikelser som ändå är normal ROM beroende på ras, ålder etc. 
 • CNS kommunikation med fram- och bakbenssegmenten
 • Vilka muskler är möjliga att palpera i hundens fram- och bakben
 • Palpation av patellan och andra sesamoidben
 • Palpation för att uppskatta om leden är stabil, instabil, stel, normalrörlig, överrörlig, breddökad, svullen, värmeökad etc.
 • Palpation av viktiga, och ibland överbelastade, muskler, senor och ligament
 • Palpation av tassar, trampdynor och klor
 • Bedömning av palpationsfyndets roll avseende hundens totala funktion
 • Vikten av att palpera en hund på ett lugnt och säkert sätt på hundens villkor. Det är leder och mjukdelar vi ska palpera, inte emotioner!

Under den här heldagskursen varvas teori med praktisk palpationsträning. Du får lära dig hur du på ett lugnt och säkert vis palperar de olika strukturerna i hundens fram- och bakben anpassat till hundindividen. Flera hundar kommer att vara med (tillsammans med sina ägare) och kursdeltagarna jobbar i mindre grupper under handledning. All träning anpassas till de hundar vi har med på kursen och palpationen sker på hundens villkor.

Målgrupp: Kursen vänder sig till redan yrkesverksamma inom hundrehabilitering såväl som till personer som är intresserade av att börja jobba med hundrehabilitering exv: leg. kiropraktorer, leg. naprapater, leg. fysioterapeuter, leg. veterinärer, leg. djursjukskötare, hundfysioterapeuter och canineopater.

Lärare: Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör.

Kostnad: 2900 kr ex moms (3625 kr inkl moms). Kurskompendium ingår i kursen. Fika på fm och em ingår i kursen. Lunch medtages, micro finns i lokalen.

När: Kursen hålls följande datum under ht-21: 

-söndagen den 29 augusti, kl 9.00-16.00.

-söndagen den 14 november, kl 9.00-16.00

Anmälan: maila till oss på info@sportdogacademy.se för att anmäla dig till denna kurs. Skriv namn, vilket av kursdatumen du är intresserad av att gå kursen och ditt företags uppgifter så mailar vi en faktura till dig. Så snart fakturan är betald har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Var: Kursen hålls i AW Hundläras lokaler som ligger i Kummelbergets industriområde nära Orminge centrum i Saltsjö Boo, Nacka. Adressen är: Montörvägen 3, Saltsjö Boo. Hitta till lokalen med Google Maps.

Parkering finns på gården utanför kurslokalen, parkera från i jämnhöjd med ingången till kurslokalen och mot grinden. Åker du kommunalt till kursen så är den närmaste busshållplatsen Skarpövägen (Nacka). Från den hållplatsen är det 15 min promenad till kurslokalen på Montörvägen 3. Sök på tider i SL-appen eller på sl.se.

För er som inte bor i Stockholm och behöver boka övernattning så finns det ett stort utbud av hotell, motell, B&B och vandrarhem inom rimligt avstånd. Närmaste större ort är Nacka men även områden som Hammarby sjöstad, Globen och Gustavsberg har lätt och snabb access till kurslokalen, speciellt om du kommer med bil.

Välkomna!