Räddningshunden Killian vår nya sponsorhund

Killian är certifierad räddningshund och han är upptränad i räddning av sin ägare brandmannen Kiril Hristov. Under flera år har Killian tränats för att kunna delta i skarpa räddningsuppdrag.

I början på februari 2023 drabbades Turkiet och Syrien av omfattande jordbävningar. Kiril och hans kollega Klaes-Ola Kolberg bestämde sig då för att på eget bevåg, och med stöd i form av insamlade medel från stiftelsen Blåljus, att med bil åka till Turkiet för att hjälpa till att rädda liv i rasmassorna. Direkt vid ankomsten till Turkiet anslöt de till ett team skulle ut och jobba i ett område där de fått indikationer på att det kunde finnas levande personer under raset. Under de dagar teamet var på räddningsuppdrag i Turkiet lyckades man med Killians markeringar rädda livet på 18 personer

Vi på Sport Dog Academy är stolta och glada över att få förtroendet att hjälpa denna fantastiska räddningshund att fortsätta vara i toppform fysiskt även framöver. Killian kommer att komma till oss på regelbundna fyskoller och vi har satt upp en fysplan med stärkande övningar för fortsatt bra kroppskontroll, kondition och styrka.

Author

Similar Posts