På-plats-utbildning

Ny kurs för yrkesverksamma inom hundrehabilitering!

Nu ser vi fram emot ljusare tider i dubbel bemärkelse! Vi tjuvstartar och tar ut lite av glädjen i förskott, här kommer den, kursen du inte vill missa om du vill bli ännu vassare på hundrehabilitering och kunna hjälpa fler hundar tillbaka till ett härligt aktivt hundliv.

Under rörelseanalyskursen kommer vi på en fördjupad nivå, både teoretiskt och praktiskt, att gå igenom nedanstående frågeställningar. Vi är övertygade om du kommer att ha direkt användning för det du lär dig på den här kursen i ditt jobb med att hjälpa hundar tillbaka till att må och röra sig bättre. ...because movement is key!

 • Hur kan vi yrkesverksamma hjälpa hundpatienten tillbaka till bättre rörelser? 
 • Kan vi med riktad fysträning medverka till att tävlingshunden når längre inom sin hundsportgren och når formtoppen i tid? 
 • Varför uppstår degenerativa förändringar i leder och andra mjukdelar? 
 • Vilken roll spelar den neuromuskulära tajmingen för funktionsoptimeringen? 
 • Kan vi utveckla morgondagens hundrehab genom att hämta inspiration från humansidans metoder Neurac och DNS för att optimera rörelseapparatens funktion? 
 • Is the issue really in the tissue?

Kursen startar med en heldag och en uppföljande heldag en månad senare. Under dessa båda kursdagar kommer vi att varva teori med praktisk gång- och stabilitetsanalys på inbjudna hundar. Stort fokus både i teoridelen och i de praktiska analyserna dessa dagar kommer att ligga på att förmedla fördjupad kunskap om vad det är som gör att en hund kan optimera sin funktionsförmåga i rörelseapparaten och vad som fallerar när hunden väljer kompensatoriska rörelsemönster istället. 

Under månaden mellan de båda kurstillfällena har du som kursdeltagare möjlighet skicka in några case med filmer med gång- och stabilitetsanalyser på hundar som på olika sätt väljer kompensatoriska rörelsemönster och sätt att stabilisera sig. Tillsammans kommer vi i gruppen att titta på dessa filmer (med hundägarnas godkännande) i en sluten FB-grupp.

Syftet med fys- och rehabträning av hundar är enligt Sport Dog Academys syn INTE att bygga maximal muskelvolym, utan att optimera funktion så att hundarna under många år kan fortsätta att må och röra sig bra. Delar du vår idé om hur avgörande det är med god rörlighet och stabilitet, missa inte detta tillfälle att få lära dig mer och få en fördjupad förståelse för hur vi kan hjälpa hundar tillbaka till bättre rörelser!


Lärarpresentation

Eva Solstrand

Ansvarig för rörelseanalyskursen och ägare av företaget Sport Dog Academy är Eva Solstrand, som har gått den femåriga kiropraktorutbildningen på Skandinaviska kiropraktorhögskolan och är av Socialstyrelsen legitimerad kiropraktor. Eva har under många år jobbat med kiropraktisk behandling och rehab för människor, både på den egna kliniken Solstrands kiropraktik & rehab och även som konsult på Nynäs Rehab Center. 

Eva har även en specialistutbildning med inriktning på hund- och hästkiropraktik från the International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland. Utbildningen vid IAVC är öppen för legitimerade kiropraktorer och veterinärer. Utbildningen omfattar teoretiska och praktiska kurser med kiropraktisk och veterinärmedicinsk inriktning. 

Eva är också diplomerad hundmassör från Axelson Animal Massage School samt diplomerad massör på humansidan av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Under de senaste åren har Eva gått en vidareutbildning i DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilization), som omfattar funktionell rehabilitering och friskvård, på the Prague School of Rehabilitation and Manual Medicine.

Hundkiropraktik och rehab

Ove Lind

Ove Lind är legitimerad kiropraktor och han driver sedan många år tillbaka företaget Jernvallen Multicenter som är en komplett rehabanläggning helt uppbyggd utifrån Neurac Redcords metod att hitta tillbaka till optimal funktion och smärtfria rörelsemönster genom neuromuskulär behandling och rehabträning. Många av våra främsta elitidrottare har fått god hjälp av medarbetarna på Jernvallen Multicenter under åren som gått.

Ytterligare utbildningar : 

 • Certifierad DNS terapeut (Dynamic Neuromuscular Stabilization), https://www.rehabps.com/REHABILITATION/Home.html
 • Redcordutbildad via Neurac, https://redcord.com/medical-professionals/neurac-method/
 • Utbildad vid Motion Palpation Institute postgraduate educational program
 • Vidareutbildad i rehabilitering och är certifierad av American Chiropractic Rehabilitation Certification Board
 • Tidigare anlitad som föreläsare på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan och inom Kiropraktiska Föreningen i Sverige
 • Utbildad ​hundfysioterapeut

Målgrupp

Kursen vänder sig till yrkesverksamma inom hundrehabilitering som exv: leg. kiropraktorer, leg. naprapater, leg. fysioterapeuter, leg. veterinärer, leg. djursjukskötare, hundfysioterapeuter och canineopater.

Kursinformation

När: kursen är inställd pga av det rådande coronaläget.

Var: kursen hålls i AW Hundläras lokaler på Montörvägen 3 i Saltsjö Boo. Ligger i Kummelbergets industriområde nära Orminge C. http://www.awhundlara.se

Kostnad för båda dagarna ihop: 3900 kr ex moms, dvs 4875 kr ink moms. I priset ingår kurskompendium samt fika på förmiddag och eftermiddag samtliga dagar. Lunch medtages själv.

Anmälan: maila din anmälan till: info@sportdogacademy.se och skriv även dina företagsuppgifter i mailet så skickar vi en faktura till dig på kursbeloppet. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!