Här är kursen för dig som vill komma igång med fysträning tillsammans med din hund. Vi startar med ett kostnadsfritt prova-på tillfälle där du och din hund får testa de olika delmomenten som kommer att ingå i kursen. Själva kursen är sedan på tre kurstillfällen den här hösten och varje kurstillfälle består av gemensam uppvärmning följt av 20 minuter powerwalk eller springning. Därefter är det core- och styrketräning vid ett antal stationer bestående av gemensam träning för dig och din hund, enbart hundens träning och enbart ägarens träning. Nivån på alla stationer anpassas efter den form du och din hund befinner er i för tillfället. Slutligen avrundar vi kurstillfället med gemensam nedvarvning och summering med tid för frågor och synpunkter.

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som gillar att träna med din hund och som tillsammans med den vill hitta glädjen i att bli mer fysiskt aktiv och komma i bättre form. Inga förkunskaper krävs.

Datum : Datum för nästa kurs ännu ej bestämt. Är du intresserad av att gå kursen, skicka intresseanmälan till: [email protected] .

Kostnad: 250 kr per kurstillfälle alternativt 600 kr om du betalar föra alla tre tillfällena innan kursstart dvs senast 1/10. Vill du betala för alla tre tillfällena så swisha oss på: 1231961622, märk din betalning med ditt namn och “Stark med hund, på plats”.

Anmälan: maila till oss på [email protected] för att anmäla dig till denna kurs. Har du betalat innan 1/10 så har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Vill du betala på plats för varje enskilt tillfälle, så håll koll på våra FB/Insta så meddelar vi om det finns plats på fredag inför kommande kurstillfälle. När du anmält dig får du ett infobrev med mer detaljerad info om mötesplats, vad du och din hund bör ha med sig på träningen etc.

Häng med du också, det här blir kul! Välkomna!

Instruktörer: 

Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör som driver företaget Sport Dog Academy och gärna fystränar med sina hundar i skog och mark.

Kinna Nilsson, leg. fysioterapeut på humansidan och har vidareutbildning inom idrottsmedicin och bl.a arbetat på träningsresor för löpare.  Efter att ha testat K9-biathlon med sin hund labradoodeln Moses blev hon helt såld. Tillsammans med Moses har hon som främsta merit en förstaplats på skandinaviens största K9 biathlon och tycker att livets bästa är att få träna, utmanas och äventyra ihop med sin fyrbenta partner.

Kenneth Solstrand, fd fotbollsspelare som gillar sport och träning. Fokus de senaste 40 åren har varit gym- och löpträning. Springer med sina hundar regelbundet sommartid och tar gärna en tur på skidor med hundarna på vintrarna.

Sport Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in denna kurs om för få deltagare anmält sig till kursen.

Author