Här är kursen för dig som vill komma igång med löpträning tillsammans med din hund. Kursen är på fem kurstillfällen den här våren och varje kurstillfälle startar med en kort teoretisk introduktion med olika teman varje gång, exv utrustning som olika selar, midjebälten och dess placering, risker att hundar blir överhettade av springning och hur du kan undvika detta, tasskontroll och tassvård efter springning, betydelsen av att både du och din hund gruntränar för att hålla skador borta i er löpträning. Därefter har vi gemensam uppvärmning med olika övningar med fokus på core- och styrketräning för både dig och din hund, följt av att vi tillsammans joggar i lugnt tempo ca 2 km och efter det följer en rolig gemensam avslutning. Här följer sedan två alternativ, antingen väljer du och din hund power walk tillbaka till startplatsen eller så kan de som vill hänga med på ytterligare en löparrunda, nu i snabbare tempo och ca 5 km. Nivån anpassas efter den form du och din hund befinner er i för tillfället.

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som gillar att träna med din hund och som tillsammans med den vill hitta glädjen i att bli mer fysiskt aktiv och komma i bättre form. Inga förkunskaper krävs.

Datum : Söndag 21/4, 28/4, 5/5, 19/5 och 26/5 kl 18.00-ca 19.00.

Kostnad: 200 kr per kurstillfälle alternativt 800 kr om du betalar föra alla fem tillfällena innan kursstart dvs senast 19/4. Vill du betala för alla fem tillfällena så swisha oss på: 1231961622, märk din betalning med ditt namn och “Stark med hund, på plats”.

Anmälan: maila till oss på [email protected] för att anmäla dig till denna kurs. Har du betalat innan 19/4 så har du en garanterad plats på kursen. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Vill du betala på plats för varje enskilt tillfälle, så håll koll på våra FB/Insta så meddelar vi om det finns plats på fredag inför kommande kurstillfälle. När du anmält dig får du ett infobrev med mer detaljerad info om mötesplats, vad du och din hund bör ha med sig på träningen etc.

Häng med du också, det här blir kul! Välkomna!

Instruktörer: 

Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hund- och hästkiropraktor, dipl. hund- och humanmassör som driver företaget Sport Dog Academy och gärna fystränar med sina hundar i skog och mark.

Kinna Nilsson, leg. fysioterapeut på humansidan och har vidareutbildning inom idrottsmedicin och bl.a arbetat på träningsresor för löpare.  Efter att ha testat K9-biathlon med sin hund labradoodeln Moses blev hon helt såld. Tillsammans med Moses har hon som främsta merit en förstaplats på skandinaviens största K9 biathlon och tycker att livets bästa är att få träna, utmanas och äventyra ihop med sin fyrbenta partner.

Kenneth Solstrand, fd fotbollsspelare som gillar sport och träning. Fokus de senaste 40 åren har varit gym- och löpträning. Springer med sina hundar regelbundet sommartid och tar gärna en tur på skidor med hundarna på vintrarna.

Sport Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in denna kurs om för få deltagare anmält sig till kursen.

Author