Tema lydnadshunden 29/10 och 26/11: Rörelse- och funktionsanalyskurs

Tränar och tävlar du och din hund i lydnad? Vill du nå längre och samtidigt jobba skadeförebyggande? Här är kursen du inte bör missa!

Grundkurs online: Börja med grundkursen online ”Rörelse- och funktionsanalys”, se www.sportdogacademy.se och häng sedan med oss på våra avancerade på-plats-kurser där du får handfasta tips som kommer att hjälpa dig och din hund att nå längre i lydnaden.

Avancerade kurser på-plats: Lördagen den 29/10 och lördagen den 26/11 fokuserar vi de avancerade på-plats-kurserna lydnadshundarnas rörelser, förmåga till stabilitet och kroppskontroll samt hur vi kan jobba med uppbyggande fysträning för att hundarna ska må och röra sig bra samt för att minimera riskerna för skador.

Lördagen den 29/10 inleds med en föreläsning av Maria Danielsson som tävlat i lydnad på både SM och VM. Marias föreläsing kommer att handla om de fysiska utmaningar som ställs på en lydnadshund hela vägen från hur man grundar unghunden till att hunden en dag förhoppningsvis är i form för att kunna prestera bra på de stora tävlingarna. Därefter kommer vi tillsammans att göra rörelse- och funktionsanalyser på kurshundarna och utvärdera om de svarar med förbättrad funktion på de fysövningar vi tar fram individuellt för varje hund.

Lördagen den 26/11 följer vi upp de uppbyggande övningarna vi gick igenom 29/10 med fokus på lydnadshunden. Ser vi en förbättring av rörelser- och funktion nu en månad senare? Hur går vi vidare för att ytterligare optimera lydnadshundarnas funktion och hur utvärderar vi resultatet av fysträningen?

Author

Similar Posts