Föreläsningar våren 2020

Förebygga ryggbesvär hos din hund

Varför får många hundar någon gång under sina liv besvär med ryggsmärta och överbelastningsrelaterade skador i ryggen? Finns det något du som hundägare kan göra i förebyggande syfte för att stärka hundens rygg så att den kan få vara härligt aktiv högt upp i åren?

Under den här föreläsningskvällen kommer Eva att prata om hundens rygg, vilka muskler det är som skapar en stark rygg, hur en hund med grundläggande stabilitetsträning både kan förbättra sina rörelser, sin uthållighet och vara bättre rustad mot uppkomsten av skador. Du får konkreta tips om vad du ska tänka på i hundens vardag och träning samt hur du kan jobba med uppbyggande fysträning för att minska risken för att din hund ska få besvär med ryggsmärta och överbelastningsskador.  Du får även råd om hur du kan hjälpa din hund att må och röra sig bättre om den redan har konstaterade besvär med exv artros, spondylos, L7-S1-syndrom, diskbråck.

Föreläsaren Eva Solstrand, leg. kiropraktor och IVCA-cert. hundkiropraktor arbetar sedan många år tillbaka med att hjälpa hundar med smärta och rörelsestörningar i leder och muskler tillbaka till ett liv med bättre mående och ökad rörelseglädje.

När: tisdagen den 28 januari, kl 18.00-20.00

Var: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, 13840 Älta (Stockholm)

Kostnad: 350 kr. Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt namn och telnr till info@sportdogacademy.se. samt att swisha föreläsningsbeloppet till Sport Dog academys swish-nummer: 1231961622 och märka betalningen med ”Föreläsning rygg 200128”. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Vi bjuder på fika.

Varmt välkomna!


Kurser våren 2020

  • Balansbollskurs Grund, tre tillfällen: tisdagen 18 februari, tisdagen 3 mars, tisdagen 17 mars kl 18.30-20.30. Lärare Eva Solstrand.

Balansbollskurs Grund

Välkommen på Balansbollskurs grund! Kursen är perfekt för dig som vill få en gedigen teoretisk bakgrund till varför balansboll och liknande redskap är en bra fysträning och sedan massor med exempel på praktiska övningar som kan individanpassas utifrån just din hunds egenskaper. Kursen är på tre tillfällen kvällstid och vi håller till i Sport Dog Academys lokaler i Älta.

Medtag sele, gott godis,vattenskål och eventuellt en tygbur om din hund behöver pausa.

Välkomna!

När: Kursen är på tre kurstillfällen; 18/2, 3/3 och 17/3, kl 18:30-20:30.

Pris: 2000 kr per deltagare. 

Var: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, Älta (Nacka/Stockholm)

Anmälan: maila info@sportdogacademy.se  Anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg. 

Lärare: Eva Solstrand