Balansbollskurs, kvällstid

Att din hund har alerta och vältränade stabiliseringsmuskler är själva grunden för att den ska må bra, kunna höja sin prestationsförmåga och minska skaderisken.

Under den här kursen får du lära dig mer om vilka muskler som omfattas och varför det är så viktigt att hunden kan stabilisera sin kropp för att kunna utföra rörelser på rätt sätt. Den här kursen vänder sig till dig som är noggrann med detaljerna i hundträningen och som vill ha en fördjupad förståelse för balansbollsträning.

Kursen är på tre tillfällen à två timmar per tillfälle. Under det första kurstillfället fördjupar vi oss i teorin bakom rörelsekvalitet, kroppskontroll, stabilitet och balans. Första gången introducerar vi även olika balansredskap som balansboll, balanskuddar, madrasser etc, som vi kommer att använda i den praktiska träningen under det de två efterföljande kurstillfällena.

 

Antal: max 8  deltagare med hund samt  3  åhörare (utan hund).

Datum: tors 25/4, tors 2/5, tors 9/5.

Tid: kl 18.30 – 20.30.

Instruktör: Eva Solstrand, leg. kiropraktor, IVCA-cert hundkiropraktor

Hjälpinstruktör: Elin Christiansson, hundfysioterapeut och hundmassör

 

Kostnad:  Deltagare med hund 1600 kr,  åhörare 900 kr

Anmäl dig till kursen genom att maila kursnamnet, ditt namn, ditt telnr och din hunds namn till oss på info@sportdogacademy.se. Betala kursen med swish efter att du fått bekräftelse från oss på din anmälan.

Anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg.

 

Medtag: sele (gärna Y-sele), gott hundgodis, vattenskål, papper och penna samt ev bur till din hund om den behöver om den behöver lugn och ro mellan övningarna.

Vi bjuder på fika i pausen.

 

Välkommen till en rolig och nyttig kurs!