Höstens kurser

  • Temadag Canicross, 1/9 kl 11.00-16.00, instruktör Marie Söderström Dynamic Rehab & Sport.
  • Fortsättning Balansbollskurs, tre tillfällen: 4/9, 18/9, 2/10 kl 18:30-20:30, lärare Eva Solstrand och Elin Christiansson.
  • Hundmassage & stretching för hemmabruk, tre tillfällen: 14 oktober, 4 november, 25 november. 18:30-20:30, lärare Marie Söderström Dynamic Rehab & Sport och assisterande lärare Elin Christiansson.

 

Temadag: Canicross – starka och hållbara tillsammans

Välkomna till en halvdag på temat Canicross med marathonvinnaren och löparcoachen Marie Söderström! Vi börjar med lättare förtäring och en teoretisk genomgång i våra lokaler på Sport Dog Academy. Marie kommer att gå igenom grundläggande träningslära, kost, löpteknikövningar, upp- och nedvarvning, styrka/spänst/rörlighet, snabbhet/explosivitet och träningsplanering.

Därefter förflyttar vi oss tillsammans (med hundar) till Hellasgården (8 min med bil) för en praktisk del där vi lägger fokus på olika löptekniker, backe, intervaller, spänst och hopp.

Max antal deltagare är 15 stycken. Först till kvarn gäller, men deltagare från Sport Dog Academys löpargrupp kommer att ha förtur till detta evenemang.

När: Söndagen den 1 sep kl 11-16
Pris: 1200 kr

Anmälan mailas till info@sportdogacademy.se

Har du ej tillgång till bil kan vi ordna samåkning, meddela oss.

Varmt välkomna!

Bilden kan innehålla: personer som promenerar, natt, text och utomhus


 

Fortsättningskurs balansbollskurs, kvällstid

I höst kommer äntligen en fortsättningskurs på Evas populära balansbollskurs! Kursen är öppen för alla som någon gång har
gått balansbolls-/corekurs för Eva.

I fortsättningskursen (som är på tre onsdagskvällar) går vi vidare med fler, och mer avancerade balansbollsövningar (din hund bör därför vara grundtränad på boll för att kunna delta), individanpassade träningsscheman för varje deltagande hund, samt core- och styrketräning utomhus med skogen som redskap.

Vi kommer teoretiskt att inleda med en kort sammanfattning av corestabilitet från grundkursen och sedan gå in mer på styrketräning.

Max antal deltagare: 8 med hund samt  3  åhörare (utan hund).
Datum och tider: 4 sep, 18 sep, 2 okt. Kl 18:30-20:30
Plats: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, Älta
Pris: 1800 kr

Medtag: Vattenskål, ev en tygbur om din hund vill ha det, sele och hundgodis.

Lärare: Eva Solstrand, leg kiropraktor och hundkiropraktor, dipl hundmassör och hjälpinstruktör Elin Christiansson, cert
hundfysioterapeut och dipl hundmassör

Anmäl dig till kursen genom att maila kursnamnet, ditt namn, ditt telnr, din hunds namn samt när och var du gått grundkursen Balansboll till oss på info@sportdogacademy.se.

Anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg.

Medtag: sele (gärna Y-sele), gott hundgodis, vattenskål, papper och penna samt ev bur till din hund om den behöver om den behöver lugn och ro mellan övningarna.

Välkommen till en rolig och nyttig kurs!


Hundmassage & stretching för hemmabruk

Lär dig att palpera din egna hund och ge den underhållande friskvårdsmassage, välkomna på en kurs i hundmassage och stretching för hemmabruk!

Kursens innehåll (ett axplock):
-Hundens anatomi
-Massageteori
-Kontraindikationer för massage
-Grundläggande palpation av din hund
-Upplägg för en helkroppsmassage
-Stretching

Max antal deltagare: 10
Åhörarplatser (t ex för medföljande familjemedlemmar): 5

Datum och tider: 14 oktober, 4 november, 25 november. 18:30-20:30
Plats: Sport Dog Academy, Grustagsvägen 6, Älta.
Pris: 1800 kr för deltagare med hund, åhörarplatser 500 kr
Medtag: Halkfri filt, t ex yogamatta eller badrumsmatta, vattenskål, ev en tygbur om din hund vill ha det och hundgodis.

Lärare: Marie Söderström, leg djursjukskötare, cert hundfysioterapeut, dipl hundmassör och Elin Christiansson, cert hundfysioterapeut och dipl hundmassör.

Anmälan görs via e-post till info@sportdogacademy.se

Anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg.

 

Varmt välkomna!